Kirjat

Mä rakastan kirjoja! En lukenut moneen vuoteen juurikaan mitään. Se on tosi hassua, sillä oikeasti mä tykkään lukea. En vaan ikinä ennen lukenut. Ainut paikka, missä luin, oli lentokone. Kotona ei muka ollut sopivaa paikkaa, ihan niinkuin siihen oikeasti muka tarvitsisi lökötuolin, pikkuvalaisimen, pikkupöydän, viltin ja teetä. Ei tarvitse. Sohva ja valo riittää hyvin.

Ihmiset tosi usein sanoo, ettei ole aikaa lukea. Mä sanoin myös, mutta kysehän on oikeasti siitä, mitä priorisoi. Katsonko telkkaa vai luenko, selaanko nettiä vai luenko. Valintoja. Mä valitsin aina ennen kaiken muun paitsi lukemisen. En voi ymmärtää, että miksi, sillä mun mielestä kirjat on kuin matkustaminen. Kirjat antaa uusia näkökulmia, inspiraatiota, opettaa historiasta ja herättää mielenkiinnon asioita kohtaan. Ihan parasta.

Mun äiti on super lukija. En edes tietä, kuinka monta kirjaa se lukee viikossa tai kuukaudessa, mutta monta. Ennen aina mietin, miksei mulle ole tarttunut samaa lukutehokkuutta. Kuvittelin, että olen perinyt lukugeenit isältäni. Yritteliäs lukija, joka lukee ennen nukkumaanmenoa, nukahtaa ja lopulta lukee samaa sivua viikkotolkulla. Mulle tapahtui aina sama. Mutta sitten tutustuin äänikirjoihin.

Löysin äänikirjat reilu vuosi sitten, jolloin aloin kuunnella niitä työmatkoilla. Erilaisia elämänkertoja ja hömppää. En vahingossakaan kokeillut mitään tietokirja-tyyppistä. Nykyään kuuntelen oikeastaan vaan tietokirjoja ja paria kehuttua romaania. Tietokirjoja terveydestä, rahasta, unista, kivistä, ruokavaliosta, ihmismielestä, seksistä, luovuudesta ja itsensä kehittämisestä. Kaikenlaista siis. Ja mikä parasta, mun ei tarvitse kuunnella koko kirjaa. Voin kuunnella vaan hetken, ja tarttua kirjan herättämiin ajatuksiin tai voin jatkaa kuuntelua myöhemmin, jos joku tietty aihe ei just sillä hetkellä tunnu omalta. Mutta se, mitä kirjat tekee aina, kuunteli niitä vartin tai neljä tuntia, ne herättää ajattelemaan. Sitä mä rakastan kirjoissa eniten.

Olen niin kiitollinen kaikesta siitä tiedosta ja tunteesta, mitä kirjat ovat tuoneet mun elämään. Jos et tiedä, mitä tarkoitan, niin anna kirjoille mahdollisuus! Se kannattaa.

<3:llä Jenniina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s