Rohkeus

”Doubt kills more dreams than failure ever will” -Karim Seddiki

Mietin vaan, että kuinka paljon meiltä jää asioita kokematta sen takia, että epäilyttää tai pelottaa.

Tein viime syksynä rohkean ratkaisun jäädä pois töistä. En juurikaan ollut miettinyt asiaa etukäteen, vaikka tiesin, että kaipaan jonkinlaista muutosta. Kaikkihan lähti siitä, että hyvä ystäväni tuli kylään ja toi yllättäen pikkupullon skumppaa tuliaisiksi. Vierailun piti olla ihan tavallinen kahvittelu. Paino sanalla piti.

Kaikki mut tuntevat tietävät, että olen aika nopea ja määrätietoinen liikkeissäni. Vierailun (ja skumppapullon) päätteeksi olin ilmoittautunut kouluun. Kotiin jäädessäni tein päätöksen, että aion olla rohkea ja kokeilla uutta. Kyllä, myös ilman skumppaa. Tavata uusia ihmisiä, käydä erilaisissa tapahtumissa, haastaa omia ajatuksiani ja ennen kaikkea pyrin tekemään päätöksiä järjen sijaan enemmän tunteella.

Asiat johtivat toiseen ja päädyin meedion luokse. Jep, meedion! Hän sanoi, että minun pitäisi ehdottomasti tavoitella haavetta, joka minulla on ollut jo vuosia mielessäni. Asiaan liittyisi luovuus ja löytäisin ratkaisun tuttuni kertomana. Pari päivää myöhemmin näin kävi. Tällä kertaa hain kouluun meedion kehottamana.

Aloitin viikonloppuna graafisen suunnittelijan koulutusohjelman Helsinki Design Schoolissa. Kuinka siistiä! ”Mä en osaa piirtää”. ”Mä en ole tarpeeksi luova”. ”Mä en ole tarpeeksi hyvä verrattuina muihin”. Noin mä olen aina ajatellut. Siksi mä en ole aiemmin hakenut, vaikka olisin voinut. En vaan ole uskaltanut. Mutta noi jututhan on ihan höpöä. En ehkä piirrä yhtä hyvin kuin Picasso tai ole yhtä luova kuin vuoden graafikko, mutta mitä sitten? Ainakin opin ja pääsen toteuttamaan itseäni just sillä tavalla, mikä musta tuntuu hyvältä.

Mun mielestä suurinta rohkeutta on elää oman näköistä elämää itselle uskollisena. Se on myös mun mielestä ainut tapa olla aidosti onnellinen. Uskalla tehdä oman näköisiä valintoja, vaikka pelottaisikin! Se antaa 100% enemmän kuin se, ettei niitä valintoja tekisi.

Mitä sä tekisit, jos saisit kaiken rohkeuden?

<3:llä Jenniina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s